Wij bieden basisschoolgroepen de mogelijkheid om te ontdekken, te beleven en te leren over de boerderijdieren en de natuur. Met de ruime ervaring in het onderwijs heeft Corine samen met Jan een paar standaardlessen gemaakt. Zo kunnen wij basisschoolgroepen op een verantwoorde en educatieve manier een indruk te geven van de natuur op de boerderij, de dieren en de benodigde verzorging. Wanneer u iets anders wilt dan de standaardles kunnen we i.o. ook lessen aanpassen.
Kennismaken met een boerderij en de dieren die er zijn.
Lesomschrijving: Na een inleiding waarin verteld wordt over rust bij de dieren en hoe ze te benaderen, gaan de kinderen de koeien en eventueel het jongvee voeren. Ze maken kennis met kuilgras (ruiken en voelen) en de boer vertelt hoe dat wordt gemaakt en wanneer.
Daarna mogen de groepjes om de beurt naar de paarden/pony’s (borstelen), naar de konijnen (knuffelen), de kippen en geiten (voeren) en kunnen ze een tekening of kleurplaat maken. Er is tussendoor tijd voor eten en drinken. (zelf meenemen).
Van bloesem tot appelmoes
Lesomschrijving: Eerst krijgen de leerlingen m.b.v. een powerpointpresentatie het proces van bloesem tot appel, de verzorging, de pluk enz te zien. Daarna gaan ze met de boer(in) mee naar de boomgaard en bekijken ze o.a. ook het plukmateriaal. Als afsluiting een verwerking m.b.v. werkbladen en concreet materiaal uit de boomgaard.
In de oogstmaanden bestaat de mogelijkheid de les uit te breiden met het verwerken van appels tot appelmoes.
Wat zit er toch allemaal in de sloot?
Lesomschrijving: Gewapend met schepnet, emmer, bak, loeppotje en zoekkaarten naar de sloot. Een ware ontdekkingstocht want je kunt diertjes vangen en goed bekijken, misschien zelfs op naam brengen. En ook de begroeiing van de slootkant kun je goed onderzoeken.
Natuurlijk gaan we voorzichtig en respectvol om met de natuur in en rondom de sloot!