Marechaussee museum 25 November

Zaterdag 25 november j.l. hadden we ons zelf maar uitgenodigd voor een mooie middag met de jeugdgroep van Benaja naar het Marechaussee museum te Buren. Super gaaf was het dat onze zelf bedachte uitnodiging ook nog eens werd “beloond” door de mensen van het museum.

Het is een super leuke/interessante middag geworden.

Allereerst werden we bij de kassa ontvangen en kreeg ieder die dit wilde een speurtocht. Deze speurtocht voerde ons door het gehele museum en we hebben gezien wat de Marechaussee allemaal doet in Nederland o.a. de grenscontroles, beschermen van het koningshuis, enz..

We mochten ook in de tuin van het museum de voertuigen bekijken die de Marechaussee gebruikt. Bij enkele auto’s konden zelfs de zwaailampen aan wat natuurlijk helemaal geweldig was.

 Dit was bij een heleboel jeugd toch wel de favoriete bezigheid van de middag.

We hebben ons kunnen verkleden met de kleding die de Marechaussee draagt, dit was genieten en we hebben enorm leuke foto’s gemaakt.

In het museum is ook een M-lab, hier konden we onze vingerafdrukken zetten en onderzoeken.

Nadat we grotendeels het museum hadden bekeken, gingen we wat drinken in de grote hal van het museum en daar liepen een aantal “oud gedienden”  van de Marechaussee in hun uniform die ons hebben leren marcheren.

Het was super leuk en wat hebben we genoten😊!!

Deel nu op de sociale media van jouw keuze.