Dieren

Dieren

Wij genieten enorm van onze dieren. Het zijn er eigenlijk te veel ūüėČ. We zijn er gewoon gek op en veelal blijven een aantal van de jonge dieren bij ons op de boerderij.

Waar we erg op letten bij het houden van onze dieren is het karakter, aaibaarheid en toegankelijkheid. Kortom deze karaktereigenschappen zorgen voor positieve contactmogelijkheden bij onze deelnemers. Zij kunnen het zelfvertrouwen en respect bevorderen m.n. bij ouderen en deelnemers met autisme. Verder zijn de stallen rolstoelvriendelijk, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om met de dieren in contact te komen.

Koeien: op de zorgboerderij worden Marchigiana koeien gefokt. Oorspronkelijk komt dit in omvang kleine ras, met in Nederland 400-500 moederdieren, uit Itali√ę.¬† Marchigana‚Äôs zijn sterke, probleemloze dieren, met een rustig karakter. Voor meer informatie over onze koeien kunt u naar de pagina ‚ÄúMarchigiana runderen‚ÄĚ.

Paarden/pony’s: op de zorgboerderij lopen diverse rassen van paard en pony’s. Van enkele kleine Shetlandpony’s via de Haflingers naar een groot KWPN paard. Met name de Shetlanders en de Haflingers worden ingezet bij de activiteiten op de zorgboerderij. Hierbij kunt u denken aan het borstelen en knuffelen van de pony, het berijden van een pony en een pony die gebruikt word bij het mennen.

Geiten: de geiten op onze boerderij zijn van het Nubische geiten ras. Dit geitenras is bekend om hun rustige, zachte en sociale karakter. Ook hun vele verschillende kleurvariaties en lange oren zijn een bijzonder verschijning. Deze geiten zijn gericht op aanhankelijkheid en zoeken het contact met mensen.

Kleinvee: verder worden er nog konijnen en kippen gehouden. Ook hierbij is uitgegaan van een dier met een rustig karakter en een hoge mate van aaibaarheid en hierbij is de keuze gevallen op de Nederlandse Hangoor Dwerg en de Franse Hangoor voor de konijnen en de kippen zijn van het majestueuze Brahma ras die elk jaar een aantal kuikentjes mogen uitbroeden.

De diverse katten die op de zorgboerderij rondlopen komen via de dierenbescherming, veelal krijgen ze bij ons op de boerderij een tweede kans op een liefdevol leven.