Senioren

Senioren

Onze seniorengroep bestaat uit mensen die een vorm hebben van dementie. Op Benaja wordt een zinvolle dagbesteding geboden met een duidelijke structuur.
Wij als Benaja team willen graag dat u zich welkom en gewaardeerd voelt bij ons.
Om mee te genieten van al het moois dat onze boerderij te bieden heeft, hoef je geen christen te zijn!

Dagbesteding:
We bieden een veilige en gezellige plek met een huiselijke sfeer waar afwisselende activiteiten aangeboden worden die te maken hebben met vrijetijdsbesteding. Het belangrijkste hiervan is dat het dagritme weer wordt opgepakt. Er wordt ook veel aandacht besteed aan bewegen in de buitenlucht, o.a. op en buiten het erf, rondje langs de dieren, enz.
Het is gewoon een dag genieten😊

De activiteiten die we met de senioren ondernemen zijn:

  • Dagelijkse activiteiten zoals vaat wassen, tafel dekken, was vouwen, etc.
  • Seizoensgebonden activiteiten
  • Creatieve activiteiten.
  • Actualiteiten bespreken
  • De eet-/drinkmomenten, dragen bij aan het bevorderen van sociale contacten van de deelnemers.
  • Geheugentrainingen/gezamenlijk spel.


Persoonlijk plan:
Het belangrijkste is dat de senioren zich veilig voelen, kunnen genieten van de ontspannen sfeer en de dieren op de zorgboerderij. Daarnaast werken we aan de gestelde doelen, waarbij we uitgaan van de mogelijkheden van de deelnemer. Verder is het maken van sociale contacten erg belangrijk, omdat de deelnemers met beginnende en gevorderde dementie vaak een klein sociaal netwerk hebben. De doelen worden vastgelegd aan de hand van een indicatie en de wensen van de senioren/partner in een persoonlijk zorgplan.
Een deelnemer met dementie heeft vaak problemen in zijn functioneren vanwege de vergeetachtigheid.

Dit raakt hen op: structuur in het dagritme, het houden van sociale contacten, het verliezen van eigen regie, afspraken maken en nakomen, enz.

Daarom zijn er vaak meerdere hulpverleners betrokken bij de zorg rondom de deelnemer. Regelmatig wordt er contact gehouden met andere zorgverleners die bij de deelnemers betrokken zijn. Dit gebeurt met een MDO, dit is een groepsoverleg tussen alle gespecialiseerde hulpverleners. Op deze manier weet iedere zorgverlener wat er speelt rondom deze deelnemer en kunnen we zo goed mogelijk zorg verlenen op een passende manier.