Jeugdzorg

Jeugdzorg

De jeugd die op zaterdag onze zorgboerderij bezoekt, is een gemengde groep. Deze groep bestaat uit kinderen en jongeren met veelal een stoornis in het Autistische spectrum en of een lichamelijke/verstandelijke beperking.

Dagbesteding:
De dagbesteding op Benaja staat voor: structuur in een vertrouwde en veilige omgeving, waarin ontspanning, plezier en groeien centraal staan.
Wij starten de dag met het doorspreken van de planning, dit doen wij met pictogrammen, om de activiteiten die op de planning staan, te verduidelijken.

Wij bieden een planning met gevarieerde activiteiten. In de ochtend beginnen we met o.a. een vertelrondje, “vrij” spelen, klusje, dierverzorging en stalverzorging. De ochtend is gericht op het stimuleren van samenwerken.
In de middag bieden we een planning met activiteiten waar de kinderen zelfstandig uit kunnen kiezen. Hierdoor kunnen we het maken van een zelfstandige keuze bevorderen. De gezamenlijke momenten staan vooral in het teken van het bevorderen van de sociale contacten.

Persoonlijk plan:
Het allerbelangrijkste is dat het kind/jongere zich veilig en vertrouwd voelt op de boerderij. Daarnaast werken we aan de gestelde doelen die worden vastgelegd in een persoonlijk zorgplan. Dit zorgplan wordt opgesteld met betrokkenen zoals: een Sociaal Team, zorgverleners, school, ouders, enz. Deze doelen worden structureel geëvalueerd met de betrokkenen.

Openingstijden:
Benaja is geopend voor kinderen gedurende het jaar op:

  • Zaterdag: 09.15–16.00
    (m.u.v. de derde zaterdag van elke maand)
  • Schoolvakanties (regio midden):
    tijdens schoolvakanties wordt er vakantieopvang geboden op de maandag, woensdag en zaterdag van 09.30-16.00 i.o. met de ouders.